Baba Lala

post image

Si fillim dua t’ju bëj me dije se ky shkrim do të ketë protagonistë shumë nga të afërmit e mi, duke filluar që nga gjyshi im Ramazani i cili nuk jeton më dhe pata fatin e keq që ta njihja vetëm për pak kohë. Së dyti, deklaroj para jush se kur të rritem, dua të kemRead more

Wiki Weekend Tirana – Dita 2

post image

Vazhdoj të shkruaj për Wiki Weekend, edhe pse fatkeqësisht nuk arrita të ndjek të gjitha takimet. U diskutua për Kiwix, një platformë që mundëson aksesimin e materialeve të lira edhe në pajisje pa lidhje me internetin, diversitetin gjinor në komunitete të tjera, Mediawiki që e përmenda edhe dje, bënë workshops pa fund me cunat e Hermanit,Read more

Wiki Weekend Tirana – Dita 1

post image

Sa herë rastis që t’ju duhet të merrni informacione për të bërë ndonjë detyrë shtëpie? Sa shpesh i drejtoheni Wikipedia për të tilla pyetje? Po per info per dsh histos? Të them të drejtën, mua më rastis gati përditë. Po këta artikuj kush i shkruan? Vetëm në gjuhën shqipe kemi mbi 62000 artikuj që nukRead more

Alegoria

post image

Foto e shkrepur në Vjenë. Shokët, shoqet dhe të afërm të tjerë mund ta kenë parë me dhjetëra herë, të më kenë dëgjuar po me dhjetëra herë duke folur për të, e madje, edhe ata që më njohin më pak mund ta kenë parë në profilin tim në Instagram. Në fakt, këtë foto e veçojRead more

Një jetë pa fe

post image

A mund të arrihet një jetë e kënaqshme pa u pasur nevoja që të besojmë në një qenie supreme? Po. Shumë njerëz sot në botë janë ateistë dhe jetojnë nje jetë të mirë. Çfarë e përkufizon një jetë të mirë? A është ajo një jetë e mbushur me para, të mira materiale dhe një tëRead more

Këngë që DUHET t’i dëgjoni! (Tetor – Nëntor 2016)

post image

Të gjithë ndonjëherë kemi nevojë për disa këngë të reja, sidomos në periudhën e ndërrimit të stinëve. Scribo sjell për ju çdo muaj një listë këngësh të ndryshme që mund t’i shtohen playlist-it tuaj. *hint* *klikoni titullin e këngës për ta dëgjuar në Youtube* Calvin Harris – My way  Melanie Martinez – Dollhouse  Drake ftRead more

Pak dashuri për shumë gëzim.

post image

  Dy foto sa mjaftueshëm fjalë për të goditur rëndë realitetin e hidhur e shumë të prapambetur në të cilin po jetojmë “lumturisht” ne shqiptarët. Ndjej shumë inat dhe mllef tek shoh fëmijë që jetojnë çdo ditë në skamje, në pamundësi për të siguruar kushtet utilitare për jetesë, në rrethanat kur nuk merret asnjë masë ngaRead more

1 2 3 4