Të rrosh dhe të mos rrosh

post image

“Të rrosh a të mos rrosh”? është dilema e famshme hamletiane, e cila qarkullon që nga shekulli XVII e deri në ditët tona, nga ku merr iniciativën çdo dilemë e ngjashme e ndofta me një fije shakaje vihet në përdorim nga letrarë të thjeshtë apo nga vetë masat. Vetë ligjet e logjikës, bazat e hedhuraRead more

Fjala kyç: vetëmjaftueshmëria.

post image

Ne, qeniet njerëzore, jemi krijesa të denja për ta gjetur lumturinë në mes të realitetit. Aftësia jonë për ta gjetur, njohur dhe përjetësuar atë ndjesi nuk buron nga asgjë dhe askush përveç nesh. Vetëmjaftueshmëria është shtysa kryesore drejt arritjeve. Të mjaftohesh me veten nuk do të thotë domosdoshmerisht të mjaftohesh me arritjet e tua. Përkundrazi,Read more