Përtej

post image

Ai vend qëndron aty, kryelartë, i palëvizur, me gjithë bukurinë e tij. Asnjë tullë, pllakë apo kolonë nuk ka lëvizur prej vitesh, ashtu si një grua e ruan rininë e saj si gjënë më të çmuar. Asnjë rrudhë në ato shkallëza mermeri poroz, asnjë strijë në kalldrëmet e trotuarit vjetërosh, asnjë shenjë përgjatë atij sheshiRead more

Të rrosh dhe të mos rrosh

post image

“Të rrosh a të mos rrosh”? është dilema e famshme hamletiane, e cila qarkullon që nga shekulli XVII e deri në ditët tona, nga ku merr iniciativën çdo dilemë e ngjashme e ndofta me një fije shakaje vihet në përdorim nga letrarë të thjeshtë apo nga vetë masat. Vetë ligjet e logjikës, bazat e hedhuraRead more

Fjala kyç: vetëmjaftueshmëria.

post image

Ne, qeniet njerëzore, jemi krijesa të denja për ta gjetur lumturinë në mes të realitetit. Aftësia jonë për ta gjetur, njohur dhe përjetësuar atë ndjesi nuk buron nga asgjë dhe askush përveç nesh. Vetëmjaftueshmëria është shtysa kryesore drejt arritjeve. Të mjaftohesh me veten nuk do të thotë domosdoshmerisht të mjaftohesh me arritjet e tua. Përkundrazi,Read more

11:59

post image

Stop staring, Try and reach, almost there, but oh they fail, the hands don’t hold. You never got it, did you? Fingers touch, but hands don’t hold. Almost, remember? I predicted it all.   Stop staring, You’re scaring me, I’ll open my wings and fly away. Yes I have wings, you said it, mf.  Read more

Vëgim

post image

Teksa sytë i  kisha fiksuar në zbrazëtirë, ca mendime që ma kishin trazuar qenien së fundmi, harliseshin si degët e rënduara prej ca frutash majoshe. Pashë hënën gjysmake, së cilës i kishte mbetur edhe nje copë rrugë për të bërë deri sa të ndërronte qiell, si dhe yjet që më qeshnin me ironi duke m’uRead more

E veshur

post image

E fshehur nën një vello është Ajo. Ajo që ti je, e fshehur në përjetësi… Ështe një kohë e ashpër paksa, e ti po fajëson gjithçka përreth teje; njerëzit që të zhgënjyen, sistemet që të përbuzën e ndodhitë që të penguan. Por ç’është e vërteta, ti je e vetmja pengesë që duhet të kapërcesh. NdoshtaRead more

1 2 3 4